De markt van zonnepanelen is heel groot en het valt voor de meeste mensen niet mee om de juiste keuze te maken. Een veel gehoord quote is dan ook; 'Wie zich uitgebreid gaat verdiepen in zonnepanelen, koopt geen zonnepanelen meer!'

Er zijn heel veel verschillende zonnepanelen zoals dunne film panelen, glas-folie panelen, hybride panelen, glas-glas panelen, fotovoltaïsche panelen, mono- of poly-kristallijn panelen, geleverd vanuit alle werelddelen en uit vele landen zoals Nederland, Duitsland, China, Amerika, Canada, Noorwegen, etc. Voor de klant valt er al gauw geen touw meer aan vast te knopen. Energie Advies Hogeling heeft alle mogelijkheden uitvoerig bestudeerd en zal voor u een op maat gemaakt plan maken.

Traditionele zonnepanelen zijn zgn glas-folie panelen en hebben een dunne folie aan de achterzijde die is afgekit en het geheel wordt bij elkaar gehouden door een aluminium frame. Deze panelen, die hoofdzakelijk uit China komen, hebben meestal 10 jaar productgarantie en meestal 20 tot 25 jaar vermogensgarantie. En juist over deze garantie lees je veel klachten op het internet (Radar/Consumentenbond), probeer deze Chinese garantie maar eens op te eisen. Ga je gelijk maar eens halen.


Wilt u direct meer weten over (de plaatsing van) zonnepanelen? Dan kunt u ons direct bellen!