Warmtepompen en airco's zijn niet hetzelfde maar hebben wel veel overeenkomsten. Beide producten werken met een buitenunit voor het opnemen (en afvoeren) van warmte uit de buitenlucht. Het grote verschil tussen beide is de wijze waarop de warmte in huis weer afgegeven wordt.

Bij een warmtepomp gaat de afgifte van warmte via vloerverwarming en/of 'lage temperatuur-radiatoren' en verwarm je ook je warm(tap)water voor o.a. de douche ermee. Hierbij is de isolatie van de woning heel belangrijk en kan men ook zogenaamd 'van het gas af!' Warmtepompen worden dan ook meestal toegepast bij nieuwbouw of verbouw van een woning.

De meeste mensen weten nog niet dat men met een airco de mogelijkheid heeft een ruimte te verwarmen, te verkoelen, te zuiveren en te ontvochtigen. Als afgiftesysteem hebben airco's een binnenunit (wand/vloer/plafond-model). Een airco is dus uitermate geschikt als 'bijverwarming' waardoor de energierekening enorm verlaagd kan worden (30% tot 40% afhankelijk van het gebruik). Er kan per ruimte gekeken worden naar de optimale toepassing en men kan naar behoefte verwarmen en/of verkoelen.

In combinatie met zonnepanelen zijn warmtepompen en/of airco's een mooie stap in het verduurzamen van uw woning en in het besparen op de energiekosten. Vraag voor een optimaal advies een vrijblijvend gesprek aan en wij nemen de mogelijkheden met u door.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan en uw persoonlijke adviseur zal u alles vertellen over dit geweldige concept en een op maat gemaakt plan met u maken. Laat u verrassen en bel of mail ons.Wilt u direct meer weten over (de plaatsing van) warmtepompen of airconditioning? Dan kunt u ons direct bellen!